Façade lobby

LG ELECTRONICS HQ

Location

New Jersey, USA

Architect

HOK Architects

Data


FRENER & REIFER
Installation Phase: 6 Months

FRENER & REIFER
Design Phase: 6 Months
FRENER & REIFER is responsible for the design-engineering, fabrication and installation of the Lobby facade and other features at the LG HQ.

Scope of work

  • Design-engineering, fabrication and installation of 1,900 m² exterior glass facade, a circumferential aluminium transom/mullion construction with insulating glazing
  • insulating glass panes (height/width 5.3 m x 2 m), featuring an upper surface black screenprint (approx. height 17 cm)
  • Rooflights (depth/width 1 m x 2 m)
  • 8 sliding doors, approx. width/height 4 m x 2.8 m
  • fully glazed connecting corridor (height/width 4 m x 3.2 m), consisting of a steel transom/mullion construction with a glass canopy projecting by 2.8 m

Innovations / Challenges

  • Very short time frame: less than one year between contract award and fabrication and installation phases
  • Installation period of less than three months
  • Construction site logistics: limited storage space on a city-centre site combined with tight installation schedule
 

Related links

» HOK Architects
 
« Back to project description